DigiM Logga - Redovisningsbyrå Nyköping - Digim
varför vi väljer att inte jobba med alla

8 anledningar till varför vi inte jobbar med alla

Till skillnad från de flesta andra byråer säger vi inte ja till alla som kommer in genom dörren. Vi jobbar med en specifik grupp klienter. Alla företag är i behov av en redovisningsbyrå men tyvärr kan vi inte hjälpa all. Genom åren har vi haft klienter som inte riktigt passat oss. Det har också lärt oss vart vi gör mest nytta. Här följer 8 olika grupper som får bättre hjälp någon annanstans. Det är de som…

1. Inte tar ansvar för sin del av jobbet

Vi tror inte på idén om att outsourca hela sin ekonomi till någon annan. För att man ska kunna utveckla sin verksamhet och arbeta hållbart måste man ha koll på och förstå sin egen ekonomi. Om man helt och hållet outsourcar sin ekonomi så tappar man snabbt kollen. Därför jobbar vi med att lära våra klienter hur deras rapporter fungerar och vilken information de behöver ta till sig. Vill man helst bara lämna allt till någon annan och bara ”jobba” istället så finns det andra byråer som passar bättre.

2. Ägnar sig åt kreativ bokföring

Ingen vill betala mer skatt än nödvändigt men var och en ska betala den skatt man är skyldig enligt lag. Att komma på smarta lösningar som håller sig inom ramen för lagstiftningen för att hålla nere skatten är svårt. Det kräver god kunskap inom skatteområdet. Att minska skatten genom att fuska är däremot väldigt enkelt och allt fungerar så länge ingen tittar. Vi tror dock på ett samhälle där alla bidrar och gör rätt för sig. Är man av en annan åsikt så är vi inte rätt partner.

3. Inte betalar sitt arvode

Precis som de flesta värderar sin egen tid, så värderar vi våran. När vi utför våra tjänster förväntar vi oss att få betalt utan dröjsmål. Vi tar betalt i förskott för våra tjänster vilket gör det enkelt att innan påbörjad period förmedla att man kommer att ha problem att betala. I de fallen har vi såklart förståelse och kan hitta lösningarna men att välja att använda våra tjänster och sedan inte betala är aldrig okej. Alla förtjänar att bli betalda för sitt arbete.

4. Inte lämnar in sitt material i tid

För att våran verksamhet ska fungera så måste den planeras. För att vi ska kunna planera vår verksamhet måste vi veta när och hur materialet vi ska bearbeta kommer in. Det kan vara lätt att tänka att om jag bara lämnar in det så att det finns marginal att lämna in i tid till myndigheterna, så bör det ju gå bra. Problemet uppstår när alla tänker likadant. Vi förväntar oss att våra klienter lämnar in sitt material inom de ramar som satts upp och som vi kommit överens om. Det är en förutsättning för att vi ska kunna göra vårt jobb på bästa sätt och leverera till den standard som vi vill.

5. Driver enskild näringsverksamhet

Vi jobbar uteslutande med aktiebolag. Driver man en enskild firma så kan vi tyvärr inte hjälpa till med redovisningen. Att vi valt detta är helt enkelt för att vår affärsmodell inte passar så bra för enskilda verksamheter och för att enskilda verksamheter i regel drivs på en lägre nivå än ett aktiebolag. Går man i tankarna att ombilda kan det ändå vara värt en kontakt. Att börja som enskild firma för att sedan ta steget till att bilda ett aktiebolag är ett väldigt vanligt sätt att gå till väga. Vi har hjälpt mängder med kunder att ta steget.

6. Är nöjda med vad de har

De som inte har ambitioner att växa utan vill ha det precis som de har det. Att vara nöjd med tillvaron som den är och inte känna att man behöver förändring är ju fantastiskt. Men det passar kanske inte för våra tjänster så bra. Vi jobbar mycket med utveckling av verksamheter och ser gärna att våra kunder vill utvecklas också. Målet är att hamna just där, där man är nöjd med sin tillvaro. Men vi är som bäst när vi kan vara med och hjälpa till att nå det målet.

7. Ogillar ny teknik och vill vara analog

Vi är en modern byrå med moderna lösningar. Vi använder appar, system och program som är moderna. För att vår verksamhet ska fungera som bäst och att vi ska kunna leverera bästa möjliga service till våra kunder så måste även de använda dessa system. Vill man inte göra det utan bara lämna in sina papper i en pärm i slutet av månaden så är vi inte byrån för dig. Det betyder inte att man måste vara en teknisk guru men man måste vara öppen för digitala lösningar på analoga problem.

8. Letar efter det billigaste alternativet

Vi är ärliga från början och säger att vi är inte det billigaste alternativet. Vi gör ett riktigt bra jobb och vi skäms inte över att ta betalt för det. Med ett lite högre pris kommer också högre kvalitet. De som tycker att priset är det viktigaste och att ju billigare man kan få ihop siffrorna till myndigheterna desto bättre, då har de kommit till fel ställe. Är de däremot villiga att betala lite mer för att faktiskt få ut något av dessa siffror till sin verksamhet, då kan det vara värt att kontakta oss.

Det är därför vi inte jobbar med alla

Vi hoppas att med denna artikel förtydliga att även om man vill hjälpa alla till en bättre vardag så har vi begränsningar i vår kapacitet och måste välja. Vi väljer därför kunder som vi tror kommer dra störst nytta av våra tjänster. Du kan läsa mer om hur vi tänker kring detta på vår sida som handlar om oss.

Om du inte känner igen dig alls i någon av dessa typer så kanske du ska höra av dig för att se om du känner att vi är rätt partner för dig? Du når oss lättast genom att fylla i vårt formulär.

Gillar du den här artikeln?

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn

MIssa inget viktigt

Registrera dig till vårt nyhetsbrev för att försäkra dig om att du inte missar några viktiga nyhter eller gratis tips

Budget för företag

Skicka in en förfrågan till oss om att du vill ha hjälp med budget så tar vi fram ett förslag.

Anmäl ditt intresse

Anmäl ditt intresse till vår kommande kurs i hur du läser dina rapporter. Detta är enbart en intresseanmälan och inget bindande på något vis. 

Vi kommer att kontakta dig när det börjar närma sig start.